Home Nieuws Tuba Hezer die begrafenis zelfmoordterrorist Ankara bezocht gastspreker in Arnhem

Tuba Hezer die begrafenis zelfmoordterrorist Ankara bezocht gastspreker in Arnhem

HDP-parlementariër Tuba Hezer, die de begrafenis bezocht van de zelfmoordterrorist Abdulbaki Somer, die in februari 29 mensen om het leven bracht in Ankara, spreekt vrijdag in de Rozet van Arnhem, op een evenement van HTIF.

Advertentie

Hezer woonde de begrafenis bij van Abdulbaki Somer, die in Ankara een autobom tot ontploffing bracht en waarbij 29 mensen om het leven kwamen en 61 mensen gewond raakten. Hezer bezocht het huis van de familie Somer in de oostelijke provincie Van en bracht haar condoleances over aan de familie van de zelfmoordterrorist die 29 mensen variërend van 4.5 tot 66 jaar oud, om het leven bracht. De aanslag met een autobom in februari werd gepleegd door de TAK, een splintergroepering van de terreurgroep PKK.

Op 28 augustus bezocht het parlementslid een andere begrafenis van een PKK-terrorist. Het Openbaar Ministerie in Turkije heeft een onderzoek ingesteld naar Hezer.

HTIF

Hezer, gaat volgens de aankondiging van HDK-Oost Nederland, het “Democratische Congres van Volkeren“, vrijdag 21 oktober spreken in de Rozet van Arnhem over “de ontwikkelingen in de wereld, in het bijzonder Turkije“, die volgens de organisatie een stormachtige tijd doormaken. De aankondiging werd ook geplaatst op de Facebookpagina van HTIF, “Hollanda Türkiyeli Isciler Federasyonu” (Federatie van Arbeiders uit Turkije in Nederland).

Gemeenschapsgeld

Rozet van Arnhem of Stichting Beheer Rozet, het gebouw waar de bijeenkomst plaatsvindt, heeft in 2014 een renteloze lening gekregen van de gemeente Arnhem van 300.000 EURO en draait op gemeenschapsgeld “ten behoeve van de voorinvestering die
vereist is voor het opstarten van een solide, toekomstbestendige exploitatie
“. De gemeente Arnhem betaalt voor het centrum de rentekosten van 5.250 per jaar voor de komende tien jaar.

Andere grote gemeenten zoals Den Haag, Amsterdam en Rotterdam lappen dikwijls Nederlandse wetgeving aan de laars met betrekking tot manifestaties en andere evenementen waarbij symbolen van de terreurbeweging PKK worden meegedragen.