Home Nieuws Trump zorgt voor populariteit “Migratie Canada” op Google

Trump zorgt voor populariteit “Migratie Canada” op Google

Foto (Archief) / Donald Trump

Sinds de racistische presidentskandidaat Donald Trump, een geestesverwant van de fascist Wilders, in de race is voor het Witte Huis, zoeken steeds meer Amerikanen op internet naar informatie over migratie naar Canada.

Trump, die sinds 8 november 2016 in de race is voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, heeft voor een toename gezorgd van het aantal Amerikanen die het land willen verlaten.

Een van de meest gezochte onderwerpen op Google in de VS, is “Hoe te emigreren naar Canada?”, terwijl de immigratie website van de Canadese regering overbelast raakte door de drukte.

De wens om te migreren nam zelfs verder toe toen op 1 maart bekend werd dat Trump de Republikeinse presidentskandidaat zal worden.

Volgens Google zijn de zoekopdrachten voor migratie naar Canada toegenomen met 350% met uitschieters tot wel 1150%.

Het is niet uniek dat tijdens presidentsverkiezingen de zoekopdrachten voor migratie naar Canada toenemen. De zoekopdrachten beleefden een absolute piek tijdens de presidentsrace van George W. Bush, die het midden Oosten tijdens zijn presidentschap in totale chaos onderdompelde en verantwoordelijk is voor miljoenen doden.