Home Nieuws Trump spreekt Amerikaanse steun uit aan Turkije in strijd tegen PKK en...

Trump spreekt Amerikaanse steun uit aan Turkije in strijd tegen PKK en DAESH

De Amerikaanse president Trump heeft dinsdag zijn steun uitgesproken voor Turkije in de strijd tegen terreurbewegingen DAESH en PKK. Ook hoopt hij dat de handelsbetrekkingen tussen de VS en Turkije verder zullen worden aangehaald.

Advertentie

Erdogan is op staatsbezoek in de Verenigde Staten en spreekt met de Amerikaanse president Trump, en met CEO’s van multinationals en investeringsfondsen. Verwacht wordt dat de twee wereldleiders dieper zullen ingaan op onderwerpen zoals de situatie in Syrië, terrorisme en uitlevering van de voortvluchtige sekteleider Fethullah Gulen die zich in de Verenigde Staten schuilhoudt.

Trump zegde zijn steun toe in de strijd tegen terreurbewegingen DAESH en PKK en zei dat ervoor gezorgd moet worden dat ze geen veilige havens hebben. Trump hoopt dat de handelsbetrekkingen met Turkije verder aangehaald zullen worden zodat beide landen daarvan profiteren. Volgens de Amerikaanse president heeft Turkije militaire hardware gekocht en zal het materieel zo snel mogelijk verscheept worden.

Trump bedankte ook de inzet van Turkije in het proberen te beëindigen van de situatie in Syrië.