Home Nieuws “Trump maakt deel uit van de Khashoggi doofpot”

“Trump maakt deel uit van de Khashoggi doofpot”

Volgens de voormalige rivaal van de Amerikaanse president Donald Trump, Hillary Clinton, maakt de president deel uit van het complot om de moord op Khashoggi in de doofpot te stoppen.

Advertentie

Clinton deed haar uitspraken op persoonlijke titel tijdens een tour die ze samen met haar man Bill Clinton aftrapte in Toronto.

We hebben een president die onderdeel is van de doofpot met betrekking tot wat er gebeurd is in het consulaat of ambassade toen meneer Khashoggi was vermoord. En we hebben een president en zij die dicht bij hem staan die hun eigen commerciële belangen hebben,” aldus Clinton.

Saudi Arabië heeft na weken van ontkennen en draaien, toegegeven dat een moordeskader uit het land de Washington Post columnist heeft vermoord in het Saudisch consulaat in Istanbul op 2 oktober. Trump weigert om de verantwoordelijke voor de moord, de kroonprins Mohammad bin Salman, aansprakelijk te houden met als reden dat Saudi Arabië een belangrijke bondgenoot voor de VS wordt geacht. De Israëlische premier Netanyahu drong er bij Trump vier weken geleden op aan om MBS niet te straffen, omdat de Israëli’s in hem een belangrijke bondgenoot zien.

Clinton zelf is ook niet onomstreden wanneer het op geweld aankomt. Het Clinton team pushte volgens gelekte Wikileaks-documenten voor een oorlog in Syrië. In één van de Clinton e-mails wordt gesproken over een Amerikaanse interventie in Syrië in 2012 en 2013 om “Israël te helpen” en het Witte Huis te helpen om “De spanningen met Israël te doen afnemen”. Één van de grootste sponsoren van de Clinton-campagne was Haim Saban, die jaarlijks geld inzamelt voor het Israëlisch bezettingsleger.