Home Nieuws Trump en Putin feliciteren Erdogan met uitslag referendum Turkije

Trump en Putin feliciteren Erdogan met uitslag referendum Turkije

De Amerikaanse president Trump heeft gebeld met de Turkse president Erdogan om hem te feliciteren met de overwinning van het JA-kamp bij het Turkse referendum. Ook Putin belde de Turkse president op om hem te feliciteren met de overwinning van het JA-kamp.

Advertentie

Hoewel de oppositiepartij CHP de Turkse kiesraad heeft gevraagd om de uitkomst ongeldig te laten verklaren, feliciteerden zowel de Amerikaanse president Trump, evenals de Russische president Putin de Turkse president Erdogan alvast met de uitslag. Een meerderheid van de Turkse stemgerechtigden die naar de stembus gingen koos bij het referendum vóór de nieuwe grondwet die de huidige en komende presidenten meer bevoegdheden geeft.

Tussen Trump en Erdogan werd ook gesproken over de ontwikkelingen in Syrië. Trump bedankte Erdogan voor zijn steun inzake de bombardementen op de Syrische luchtmachtbasis van het Assad-regime. Beide leiders waren het erover eens dat Assad verantwoordelijk moet worden gehouden voor zijn vermeende rol bij de chemische aanval op burgers in Idlib. “Tegenover de aanvallen van het Assad-regime kunnen we niet langer stil blijven,” aldus Trump.

Beide leiders van de Verenigde Staten en Turkije benadrukten het belang van samenwerken tegen groepen die terreur als middel gebruiken om tot hun doelen te komen.