Home Opinie Van topsporter naar off-road safari coureur, maak kennis met Sarı Kemal

Van topsporter naar off-road safari coureur, maak kennis met Sarı Kemal

Kemal Oyuntur Off-Road coureur

Kemal Oyuntur, beter bekend als sarı Kemal vanwege zijn blonde haren, houdt zich in de hete zomerdagen bezig met een actieve baan of sport; off-road safari! Oyuntur is in de zomermaanden fulltime safari-chauffeur. Hij ‘werkt’ voor een familielid in Marmaris. Hij pikt de vakantiegangers met zijn jeep op bij hun hotel en brengt deze met zijn collega’s naar plekken waar geen verkeer is. Iedere chauffeer deelt aan de inzittenden van de jeep een geladen watergun uit. Een stuk of 8 á 9 negen jeeps rijden achter elkaar aan. Daarna halen ze elkaar beurtelings in om elkaar lekker nat te schieten. Alhoewel Oyuntur achter het stuur zit en zich alleen maar focust op de weg en niet mag schieten, geniet hij toch van wat hij doet. Oyuntur is van jongs af aan altijd een actieve sporter geweest. Van zijn blonde haren is niets meer over. Hij is grijs, doch energiek. Oyuntur straalt energie uit.

Advertentie

Links Kemal oyuntur
tijdens een Europees duel

Topsporter Oyuntur

Oyuntur begon zijn professionele voetbal-carrière in de stad waar hij geboren is, Adana. Hij speelde voor Adana Demirspor ook wel bekend als de Blauwe Bliksems. Oyuntur heeft voor de Blauwe Bliksem ook professioneel gezwommen en aan atletiek gedaan. Oyuntur heeft medailles in deze twee sporttakken. Oyuntur heeft later voor Zonguldakspor, Eskishehirspor en Karabuk gespeeld en is vervolgens weer naar Adana Demirspor teruggekeerd.

Oyuntur vertelt dat hij in zijn jongensjaren met de nu wereldbekende bondscoach van Turkije, Fatih Terim, samen heeft gevoetbald. Van Terim was het destijds al bekend dat hij het heel ver zou schoppen vertelt Oyuntur. Hij omschrijft Terim als een ware doorzetter.

Links Kemal Oyuntur

Off the record

Oyuntur wijst onderweg op safari naar een hotel op een heuvel in Marmaris. ‘Zien jullie dat hotel daar! Dat is het hotel waar de coupplegers van plan waren om president Erdogan naast 18 ton goud 1 te fotograferen. De kranten zouden als de coup zou slagen ‘Erdogan vlucht met 18 ton goud naar het buitenland ’ koppen. Coupplegers zouden als helden ingehaald worden omdat ze het fortuin van het land gered zouden hebben. Met Erdogan zou dan voorgoed “afgerekend” worden.

  1. Red. de coupplotters hadden goudgeverfde briketten van gips gebruikt bij het plan om de Turkse president te framen