Home Nieuws Tommy Robinson-aanhanger moet voor rechter verschijnen na racistische mishandeling minderjarige vluchteling

Tommy Robinson-aanhanger moet voor rechter verschijnen na racistische mishandeling minderjarige vluchteling

De racistische Tommy Robinson-aanhanger en rechtsradicaal Bailey Mclaren (16) die een Syrische vluchteling van 15 jaar oud mishandelde moet voor de rechter verschijnen. Dat meldt de West Yorkshire Police woensdag.

Advertentie

Beelden van de mishandeling die eind oktober plaatsvond, gingen dinsdag de werelds over en zorgden voor internationale ophef. Het slachtoffer, die met zijn gezin uit Syrië is gevlucht, woonde sinds twee jaar in Engeland en wordt al geruime tijd samen met zijn zusje gepest.

Mclaren mishandelt Jamal door hem een kopstoot te geven, met een wurggreep op de grond vast te pinnen en een poging tot waterboarding, een CIA-martelmethode die terugvoert naar VOC-martelmethoden op Ambon.

De dader, Bailey, komt uit een gezin dat racisme en geweld niet schuwt. Zo stond de moeder van Bailey al eens terecht vanwege een racistische scheldpartij en zat broer Reece meermaals vast vanwege geweld tegen fans van andere voetbalteams en ongeregeldheden bij een demonstratie van het extreemrechtse en neonazistische English Defence League. Op Sociale Media toont Bailey zich een aanhanger van de rechtsextremist Tommy Robinson en sympathiseert hij met extreemrechtse bewegingen zoals Britain First.

De West Yorkshire Police meldt woensdag dat Mclaren gedagvaard is en voor de rechter moet verschijnen voor de mishandeling.

Politie onderzoekt racistische mishandeling van Syrische vluchteling (15)