Home Politiek Tofik Dibi heeft advies voor verkiezingstijd

Tofik Dibi heeft advies voor verkiezingstijd

Voormalig Tweede Kamerlid Tofik Dibi zegt in een nieuwe video van Mindshakes, wat iedereen denkt, maar niet hardop durft te zeggen. Heel Nederland, behalve de 41 mensen in het opiniepanel van Maurice de Hond dan.

Advertentie

Lees het volledige transcript hieronder:

“Beste bi-culturele burger, op 15 maart 2017 vinden er nieuwe Tweede Kamerverkiezingen plaats. Alle politieke partijen zijn nu al volop bezig met hun campagnes. Het mag geen verrassing zijn. Jij staat centraal. Want je bent een stemmentrekker. Een kijkcijferkanon. Iedereen heeft een mening over je. Ook als ze je nog nooit hebben ontmoet. Bereid je voor op de volgende dingen: Ben je Marokkaan, dan was je eerst kut, toen werd je een probleem, nu ben je minder. Ben je ook nog eens moslim, dan val je echt met je neus in de boter: je bent een bedreiging voor onze manier van leven, want stel je voor dat je vreedzaam wilt bidden in de moskee. Ben je helemaal van de pot gerukt? Dat je vrij wilt met Suikerfeest, na een maand van bezinning. Een hoofddoek, omdat je daarvoor kiest. Hoezo bepaal je dat zelf moslima?

Beste bi-culturele burger. De Zwarte Piet discussie zal dit jaar middenin de verkiezingscampagne plaatsvinden. En als jij weer gaat zeggen dat je zwarte piet een racistische karikatuur vindt, dan moet je oprotten naar je eigen land, maar we zijn geen racisten hoor.

Wil je dat de politie stopt met je aanhouden vanwege je huidskleur? Wil je dat de media niet meer zo wit zijn en wil je aandacht voor racisme? Hou toch je waffel. Maar de vrijheid van meningsuiting is wel een groot goed hoor.

De verkiezingen komen eraan en jij Turks, Antilliaans, Surinaams, Marokkaans-Nederlandse burger bent een geschenk uit de hemel voor politici op zoek naar stemmen, want veel van wat er misgaat kan lekker makkelijk op jou afgeschoven worden. En automatisch zullen de peilingen stijgen. Er zullen ook partijen voor je opkomen. De linkse partijen. Blijf ook dan nuchter. Het aantal bi-culturele mensen binnen deze partij is namelijk op zo’n één hand te tellen. De één ziet je als schuldig, de ander als slachtoffer, nooit als gewoon.

Beste bi-culturele burger. De verkiezingsstrijd zal losbarsten en er zal op je gepist worden. Daarom als ik zo vrij mag zijn, dit advies: Ga door met wat je allang doet. Studeren, werken, belasting betalen, opvoeden, chillen, een toekomst opbouwen en onthoud altijd: Nederland is een f*cking mooi land. Mede door jou, wat er ook door je gezegd wordt.”

Bekijk ook de eerste video van Tofik aan de bezorgde burgers van Nederland: