Home Economie Toeristen kiezen massaal voor vakantie in Turkije

Toeristen kiezen massaal voor vakantie in Turkije

Volgens cijfers van het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme zijn er in de eerste zeven maanden van 2018 een kwart meer toeristen naar Turkije op vakantie gegaan dan in 2017. Toeristen kiezen weer massaal voor Turkije als zonvakantiebestemming.

Advertentie

Meer dan 21.6 miljoen toeristen bezochten Turkije tussen januari tot juli. Een stijging van 25% ten opzichte van de 17.3 miljoen toeristen die in 2017 het land bezochten. Ook vanuit Nederland is er meer vraag naar een goedkope zonvakantie naar Turkije. Reisbrancheorganisatie ANVR verklaarde in maart al dat het aantal boekingen voor Turkije in januari met 90% was toegenomen in vergelijking met januari vorig jaar.

Istanbul en Antalya voeren de lijst van meest bezochte toeristenhotspots aan met respectievelijk 7.5 en 6.7 miljoen toeristen. De meeste toeristen, zo’n 3.3 miljoen, kwamen uit Rusland, opgevolgd door 2.3 miljoen Duitsers en 1.3 miljoen Iraniërs. Alleen al in juli bezochten 5.7 miljoen toeristen Turkije.

Turkije heeft het doel voor ogen om 40 miljoen toeristen te ontvangen in 2018 en 32 miljard dollar aan inkomsten te genereren uit de toerismesector.
Tegen 2050 wil Turkije jaarlijks 50 miljoen toeristen ontvangen en de inkomsten uit de toerismesector verhogen naar 50 miljard dollar.

Sabah / DutchTurks