Home Nieuws Tientallen steden in Turkije in quarantaine

Tientallen steden in Turkije in quarantaine

De Turkse president Erdogan heeft vrijdag strengere maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tientallen steden, waaronder Istanbul, worden in quarantaine geplaatst en jongeren van 20 jaar en jonger mogen niet meer de straat op.

Vanaf middernacht geldt een uitgaansverbod voor mensen van 20 jaar en jonger. Dertig grote steden, waaronder Istanbul, Izmir, Ankara en Adana worden in quarantaine geplaatst. Met uitzondering van werk en andere verplichtingen mag er tot nader order niemand in of uit die steden reizen.

Advertentie

In Turkije zijn tot op heden zo’n 20.921 mensen besmet met het coronavirus. Tot nu toe zijn er helaas al 425 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het virus. Zo’n 40 gebieden waren reeds in quarantaine geplaatst en mensen van 65 jaar en ouder mochten al niet hun huis uit. Daar komen nu ook jongeren bij die geboren zijn na 1 januari 2000.

De steden die in quarantaine worden geplaatst, zijn Adana, Ankara, Antalya Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van en Zonguldak.

De Turkse president benadrukt in zijn aankondiging het belang van social distancing en zegt dat mensen minstens drie stappen afstand moeten houden van elkaar. Wie zich daar niet aan houdt, kan een boete verwachten. Ook wordt het dragen van een masker verplicht op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals in supermarkten, markten en op het werk.