Home Opinie Tientallen illegale Joodse scholen

Tientallen illegale Joodse scholen

In Engeland verdwijnen jaarlijks duizenden kinderen van de school registratielijsten. Het grootste gedeelte van deze jongens en meisjes zijn terug te vinden op illegale orthodoxe Joodse scholen, waar ze van 8 tot 22 uur religieus ‘gehersenspoeld’ en buiten de maatschappij gehouden worden. 

Advertentie

De Charedi Talmud Torah Tashbar school in Stamford Hill is 1 van deze scholen. De school heeft de afgelopen 40 jaar duizenden kinderen illegaal ‘opgeleid’. De autoriteiten weten al jaren van dergelijke scholen maar tot op heden is er nooit iets aan gedaan. Dankzij de British Humanist Association is bovengenoemde school is de eerste die per februari gesloten moet worden.

Een school moet geregistreerd worden als het 5 leerlingen heeft die de schoolgaande leeftijd hebben. Geschat wordt dat er ca 35 van deze scholen in Engeland zijn. Diverse voormalige leerlingen hebben uitspraken gedaan over deze scholen; ze zouden dagelijks geslagen worden, ze zouden alleen maar Hebreeuws leren en totaal geen idee hebben van de maatschappij, er wordt ze geleerd om het ‘goyim’ te haten, ze worden voortdurend in angst gehouden vanwege de kwaadaardige buitenwereld, meisjes worden voorbereid om uitgehuwelijkt te worden etc. ‘Het enige wat ons geleerd wordt is rascisme, sexisme, extremisme en huichelen’.

Waar scholen toch onder strenge overheidsregels staan, zeker religieuze scholen momenteel, en er continue op integratie gehamerd wordt is het bijzonder te noemen dat deze stroming jarenlang geen strobreed in de weg gelegd werd en zich dan ook totaal niet aangepast heeft aan de leefomgeving.

Aanvullende link