Home Nieuws Tientallen doden en gewonden na aardbeving in Turkije

Tientallen doden en gewonden na aardbeving in Turkije

Tenminste 14 mensen zijn om het leven gekomen en tientallen anderen raakten gewond bij een aardbeving van 6.8 op de schaal van Richter in de stad Elazığ in het oosten van Turkije.

Volgens de Turkse noodhulpautoriteit AFAD vond de aardbeving vrijdagavond in Elazığ plaats om 20.55 uur lokale tijd. Het epicentrum van de aardbeving bevond zich in het Sivrice district van Elazığ. Na de eerste aardbeving vonden er nog een serie naschokken plaats met een hevigheid tussen 3.3 en 5.4 op de schaal van Richter.

AFAD maakte vrijdagavond bekend dat in Elazığ 8 mensen om het leven zijn gekomen en 12 mensen gewond zijn geraakt, terwijl in Malatya 6 mensen zijn overleden en 45 mensen gewond zijn geraakt. In totaal is 493 Search & Rescue-personeel naar het gebied gestuurd om te zoeken naar overlevenden onder het puin. Vanuit verschillende provincies in Turkije zijn er in eerste instantie 1.689 tenten, 1.656 bedden en 9.200 dekens naar het epicentrum gestuurd. Bewoners worden gewaarschuwd om beschadigde gebouwen niet binnen te treden.