Home Nieuws Tienduizenden bij begrafenis door PKK vermoorde leerkracht Necmettin Yilmaz (23)

Tienduizenden bij begrafenis door PKK vermoorde leerkracht Necmettin Yilmaz (23)

Tienduizenden mensen bewezen de 23-jarige leraar Necmettin Yilmaz de laatste eer. Yilmaz, die in juni werd vermoord door de terreurbeweging PKK in Sanliurfa, werd begraven in zijn thuisstad Gumushane-Torul met een officiële ceremonie.

Advertentie

De terreurbeweging PKK hield de auto van de jonge leerkracht in juni aan toen hij op weg was naar huis na het uitdelen van rapporten aan zijn leerlingen in Sanliurfa en ontvoerde hem. Zijn auto lieten ze achter doorzeefd met kogels. Het lichaam van Yilmaz werd niet veel later teruggevonden.

Aan de begrafenis van Yilmaz namen verschillende ministers, waaronder de minister van onderwijs en de minister van defensie, en de gouverneur van Gumushane deel. Ook parlementsleden waren in grote getale aanwezig bij de laatste dienst voor Necmettin Yilmaz.

Terreurbeweging PKK kondigde eind juni aan dat ze Necmettin Yilmaz hadden “gestraft”. Yilmaz was de tweede leerkracht in een maand tijd die is omgebracht. De 22-jarige leerkracht Aybuke Yalcin werd op 9 juni vermoord toen zij onderweg naar huis was van haar werk op een basisschool in Batman in het zuidoosten van Turkije.

De terreurgroep PKK is verantwoordelijk voor 40.000 doden sinds de terreurgroep werd opgericht en financiert haar activiteiten door drugs- en mensenhandel in Europa, waar de terreurbeweging vooral in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland vrij spel heeft. Enkele Europese regeringen lijken PKK-terreur te gedogen. Ook mainstream media, met name in Nederland, kijken weg bij PKK-terreur of bagatelliseren de terreurgroep.

Necmettin Yilmaz is de 177e leerkrachft die de terreurbeweging PKK heeft omgebracht.