Home Nieuws Thierry Baudet krijgt veeg uit de pan van advocaat Sidney Smeets na...

Thierry Baudet krijgt veeg uit de pan van advocaat Sidney Smeets na misbruik anti-homogeweld voor politieke agenda

De kersverse Forum voor Democratie politicus Thierry Baudet kreeg maandag een veeg uit de pan van advocaat Sidney Smeets toen hij de schuld van intolerantie tegenover homo’s in de schoenen van moslimjongeren probeerde te schuiven.

Advertentie

Een mishandeling in Arnhem van twee homoseksuele mannen door een groepje jongeren afgelopen weekend bracht het debat op gang over anti-homogeweld. Baudet zei maandag bij Dit is de Dag dat het “In eerste instantie zou gaan om het aanpakken van integratieproblemen“.

Intolerantie ten aanzien van homo’s is natuurlijk een probleem voor heel veel moslimjongeren en op islamitische scholen en dat soort zaken, en daar moeten we veel meer doen aan acceptatie van deze zaken,” aldus de rechtse politicus Baudet.

Advocaat Sidney Smeets noemt het gezwets van Baudet ‘onzin’: “Dit is nou het probleem, het probleem wat meneer Baudet hier neerlegt. Het gaat om mensen zoals meneer Baudet, die homo’s alleen maar zien als een slachtoffer die misbruikt kunnen worden in hun eigen politieke agenda. Het zijn mensen zoals meneer Baudet en zoals Jan Roos, die gewoon op televisie de premier uitmaakt voor homo en dat lachuh vindt. Daar zit het probleem. Het zit ook bij moslims, maar het zit zeker ook bij die witte mensen die alt-rechtse ideeën proberen te verkopen over de rug van slachtoffers en over de rug van homo’s“.