Home Nieuws Thierry Aartsen zegt sorry, maar niet voor zijn vrouwonvriendelijke en islamofobe uitlatingen

Thierry Aartsen zegt sorry, maar niet voor zijn vrouwonvriendelijke en islamofobe uitlatingen

Bredanaar Thierry Aartsen, vriend van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff en aanstaand Kamerlid voor de VVD, noemt in zijn mea culpa video over de ontstane commotie om zijn persoon, zijn islamofobe en vrouwonvriendelijke uitspraken ‘Slechte grappen‘ en betreurt de ophef die is ontstaan. Voor één tweet biedt hij zijn excuses aan.

Advertentie

Aartsen biedt voor één Tweet die hij heeft gemaakt wel excuses aan, omdat hij daarmee mensen gekwetst zou hebben. Het gaat om de Tweet waarin hij schrijft “GVD! Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven! Zelfmoordenaars, word eens creatief!“.

VVD-wethouder en locoburgemeester van Wormerhout, Rob Berkhout, riep eerder vandaag zijn partij op om de installatie van Thierry Aartsen in de Tweede Kamer te blokkeren. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, die ook een persoonlijke vriend van Thierry Aartsen is, denkt er niet aan om de benoeming van zijn vriend te blokkeren.

Thierry Aartsen gaat in zijn video niet in op de crypto-PVV propaganda in zijn Tweets en voor het feit dat hij het opnam voor de rechtsextremist Geert Wilders en zich uitsprak tegen een cartoon die over Wilders werd gemaakt.

De VVD wordt geplaagd door schandalen. Van berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag tot integriteitskwesties en de kwestie over het afschaffen van de dividendbelasting waar bewoners van sociale huurwoningen deels voor moeten opdraaien. Ook de uitspraken van Stef Blok over de multiculturele samenleving hebben kwaad bloed gezet in alle lagen van de bevolking.

Vorig artikelWeerstand tegen benoeming apathische eikel Thierry Aartsen als Tweede Kamerlid
Volgend artikelVlogger Youness O. aangehouden op verdenking van zedendelict met minderjarig meisje