Home Nieuws Terroristen die moslims wilden vermoorden gearresteerd

Terroristen die moslims wilden vermoorden gearresteerd

Drie mannen en een tiener uit Greece, New York, zijn gearresteerd en aangeklaagd voor het plotten van een terreuraanslag op een islamitische gemeenschap. De terroristen hadden reeds toegang tot explosieven en tientallen wapens om de aanslag mee uit te voeren, maar liepen tegen het licht door een terloopse opmerking tegen een medescholier.

Advertentie

Andrew Crysel (18), Vincent Vetromile (19), Brian Colaneri (20) en de 16-jarige scholier waren in het bezit van geïmproviseerde explosieven en vuurwapens en waren naar verluidt van plan om de Pakistaans-islamitische gemeenschap Islamberg aan te vallen. Zeker drie van de vier personen zouden naar verluidt samen op scouting hebben gezeten.

Vrijdag liet de tiener uit de groep een medestudent een foto zien en zei dat het wel op een potentiële schoolschutter leek. Die uitlatingen alarmeerde medestudenten, die het meldden bij de schoolleiding. Nadat lokale politie op de zaak dook en begon met het interviewen van mensen op school, kwamen ze de 16-jarige student op het spoor die de opmerkingen over de schoolschutter maakte. Hij en drie anderen hadden 23 vuurwapens en drie geïmproviseerde explosieven tot hun beschikking als onderdeel van een plan om de afgelegen islamitische enclave Islamberg in New York aan te vallen. De explosieven bevatten voor het aanrichten van extra schade spijkers en andere materialen die bij een explosie als dodelijke projectielen uiteen zouden spatten.

De Islamberg gemeenschap telt ongeveer 200 leden en is al vaker het mikpunt geweest van complottheorieën en bedreigingen. In 2017 kreeg de gemeenschap te maken met een zelfde soort dreiging door Robet Doggart uit Tennessee. Hij kreeg een gevangenisstraf opgelegd van zo’n 20 jaar.

Islamophobia Mapped: arson attacks on mosques in the Netherlands