Home Nieuws Terreursymbolen bij demonstratie voor HDP in Den Haag

Terreursymbolen bij demonstratie voor HDP in Den Haag

Screenshot / Twitter

Enkele tientallen mensen verzamelden zich zaterdagmiddag op het Spuiplein in Den Haag om te demonstreren tegen de arrestaties van HDP-parlementariërs in Turkije.

Advertentie

Bij de demonstratie die werd aangekondigd onder de naam “Geef geen toestemming aan AKP-Erdogan Fascisme” en waarop enkele tientallen mensen afkwamen waren zaterdag meerdere symbolen te zien van de ook in Nederland verboden terreurorganisatie PKK.

De demonstratie is volgens de aankondigingsaffiche georganiseerd door DEMNED, HTIB, HAKDER, VEKSAV, HTIF, ADHK, SYKP, SKB, HDK-Netherlands en de Koerdische Vrouwenbeweging Nederland, en is bedoeld om steun te betuigen aan de in Turkije op verdenking van het steunen van terrorisme opgepakte HDP-parlementariërs, waaronder Selahattin Demirtas en Figen Yuksekdag.

Volgens onbevestigde berichten zou de PKK vrijdagavond rondes hebben gemaakt langs verschillende horecagelegenheden in Den Haag en er bij de aanwezigen op hebben aangedrongen de demonstratie van zaterdag bij te wonen. Een woordvoerder van de politie kon zaterdagmiddag tegenover DutchTurks niet bevestigen of hier andere meldingen over zijn binnengekomen.

De PKK is een gewelddadige terreurbeweging die door de EU, VS, Canada, Australië en Turkije wordt beschouwd als een terroristische organisatie, en verantwoordelijk is voor de dood van 40.000 mensen.