Home Nieuws Terreurgroep YPG/PKK overhandigt gebieden Manbij aan Assad-regime

Terreurgroep YPG/PKK overhandigt gebieden Manbij aan Assad-regime

Afbeelding: DailySabah.com

De terreurgroep PKK die vertegenwoordigd wordt in de Manbij Military Council onder de naam YPG, dat onderdeel is van de door de VS gesteunde Syrian Democratic Forces (SDF), heeft donderdag aangekondigd dat het gebieden ten westen van Manbij overhandigd aan het Assad-regime.

De reden voor de overhandiging van gebieden is de angst voor de Turkse toezegging Manbij te zullen ontruimen van YPG dat onderdeel is van de terreurbeweging PKK, die Turkije al decennia teistert en verantwoordelijk is voor 40.000 doden.

Advertentie

Turkije wil dat de terreurgroep YPG/PKK zich terugtrekt ten oosten van de Eufraat. Hoewel er eerder een toezegging is gedaan dat YPG zou vertrekken, is de terreurbeweging nog steeds aanwezig in de stad.

Woensdag kondigde de Turkse Marine aan dat het SAS en SAT elite-commando’s heeft uitgezonden naar Syrië in het kader van operatie Euphrates Shield.

Turkije heeft bij monde van president Erdogan en de minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu donderdag bevestigd dat YPG absoluut moet vertrekken uit Manbij en dat Turkije de stad aan haar rechthebbende eigenaren wil doen toekomen. Cavusoglu geeft aan dat Turkije niet wil dat haar bondgenoten samenwerken met een terreurbeweging. Ook bevestigde Cavusoglu dat Turkije samen met Rusland en Syrië overeen is gekomen dat het regime zich niet ten noorden zal begeven van de M4 snelweg.

Eerder meldde Amnesty in een rapport dat de terreurgroep YPG oorlogsmisdaden pleegt in Syrië door etnische zuiveringen te plegen op Arabieren en Turkmenen in gebieden die het overneemt van terreurbeweging DAESH (IS).