Home Nieuws Terreurgroep PKK-YPG ontvoert na christelijke nu ook Yezidi-kinderen

Terreurgroep PKK-YPG ontvoert na christelijke nu ook Yezidi-kinderen

De Yezidi afgevaardigde van het regionale Koerdische parlement in Noord-Irak, Sheikh Shamo, zegt dat de terreurorganisatie PKK tot nu toe meer dan 1.000 Yezidi-jongeren heeft ontvoerd en hen dwingt om te vechten in Syrië.

Advertentie

Samo zegt dat het geen nieuw fenomeen is dat de terreurgroep PKK, die in Syrië opereert onder de naam YPG of SDF, Yezidi jongeren dwingt om te vechten. Yezidi’s worden ontvoerd en gedwongen om voor de belangen van de terreurgroep te vecchten. De PKK is volgens Samo niet in Sengal (Sinjar) om de bevolking daar te helpen, maar Yezidi-meisjes en -jongens te gebruiken. Ook christenen worden onderdrukt door de terreurbeweging PKK en haar Syrische extensie YPG. De PKK ontvoert ook christelijke jongeren en dwingt ze om te vechten.

Zoals ze honderden jongeren naar de dood hebben gesleurd in Manbij, willen ze nu ook onze jongeren in Afrin tot de dood laten vechten. Iedereen weet dat we ons als Yezidi’s hier hevig tegen verzetten. Wij zullen ons ook inzetten om de internationale gemeenschap hiervan op de hoogte te stellen,” aldus Samo.

PKK-terroristen in burgerkleding vuren raketten af vanuit woonwijken Afrin

“Tot nu toe zijn er meer dan 1.000 Yezidi’s ontvoerd door de terreurbeweging PKK,” vervolgt Samo.

Voorzitter Veys Nevaf van de regio Sinjar zegt dat de Yezidi’s naar Syrië worden vervoerd over het dorpje Hanesor in Sengal en van daaruit naar het noorden van Syrië gebracht. Hij beklaagt zich ook over het feit dat de Iraakse regering weinig voor de Yezidi’s doet in het kader van wederopbouw of bescherming. Volgens Nevaf had de regering op zijn minst de grensovergang tussen Irak en Syrië dicht kunnen gooien.

De terreurorganisatie PKK bezet na DAESH al sinds 2014 het Sinjar-gebied in Irak en gebruikt de bevolking in het gebied voor geforceerde rekrutering. De terreurgroep zet ook kindsoldaten in en dwingt gezinnen in gebieden die het bezet, om ten minste één familielid af te staan voor een geforceerde vorm van dienstplicht voor de Marxistisch-Leninistische terreurgroep.

De Amerikanen die de Syrische tak van de terreurbeweging PKK tot de tanden toe hebben bewapend zijn al sinds langere tijd op de hoogte van het feit dat de groep kindsoldaten rekruteert en inzet. Ook in Irak is het rekruteren van kindsoldaten door de PKK en geaffilieerde groepen meer regel dan uitzondering.

Onthullingen bevestigen inzet kindsoldaten terreurbeweging YPG-PKK in Afrin