Home Nieuws Terreurgroep PKK vermoordt burgers in Kulp bij aanslag met bermbom

Terreurgroep PKK vermoordt burgers in Kulp bij aanslag met bermbom

De terroristische organisatie PKK heeft bij een aanslag in het plaatsje Kulp in Diyarbakır vijf burgers om het leven gebracht. Onder hen zijn twee gepensioneerde Koerdische dorpsbewakers. De PKK wordt door Turkije, de EU en de VS erkend als terroristische organisatie.

De terreuraanslag om 6.30 uur in Kulp is gepleegd met een geïmproviseerde bermbom die van tevoren is geplaatst langs de weg. Onder de doden zijn volgens het PKK-mondstuk dat in Amsterdam is gevestigd twee Koerdische gepensioneerde bewakers (korucu). Bewakers beschermen dorpen en steden in het zuidoosten van Turkije tegen de terreurbeweging PKK. Of het een gerichte aanslag was op de gepensioneerde bewakers, is vooralsnog onduidelijk. De vijf burgers zaten allemaal in één voertuig en waren werkzaam als bosarbeider.

Advertentie

Turkije heeft aangekondigd dat er een klopjacht is gestart naar de daders die achter deze laffe aanslag zitten.

De terreurorganisatie PKK is in de afgelopen decennia verantwoordelijk voor meer dan 40.000 doden, waaronder vrouwen, kinderen en baby’s, maar ook wegwerkers en leraren, en maakt in haar slachtoffers geen onderscheid tussen Turken en Koerden. Ook Nederland beschouwt de PKK als een terreurorganisatie, evenals de rest van de EU, de VS en Turkije. Desondanks wordt de terroristische organisatie PKK getolereerd en zelfs gefaciliteerd in landen zoals België, Frankrijk en Nederland, waar het een groot deel van de drugshandel en mensenhandel in handen heeft en op grote schaal Koerden afperst met een eigen illegale “belastingdienst”. In totaal wordt door de terreurgroep PKK naar schatting 2 miljard onttrokken uit de Europese economie.