Home Nieuws Terreurgroep PKK vermoordt burgers bij bomaanslag Kulp

Terreurgroep PKK vermoordt burgers bij bomaanslag Kulp

Bij een bomaanslag van de terroristische organisatie PKK in Turkije zijn donderdag zeker vier burgers om het leven gekomen. Dertien anderen raakten gewond.

De aanslag vond plaats met een bermbom in het district Kulp in het zuidoosten van Turkije. Op het moment dat een voertuig met daarin burgers passeerde werd de bom tot ontploffing gebracht. Naar verluidt gaat het vooral om arbeiders die zich in de minibus bevonden.

Vanuit heel Turkije wordt met afgrijzen gereageerd op de terreuraanslag. Alle mogelijke middelen worden nu ingezet om de betrokken terroristen op te sporen.

De PKK is in dertig jaar tijd verantwoordelijk voor meer dan 40.000 doden, waaronder veel vrouwen en kinderen, en wordt door andere de EU, de VS en Turkije beschouwd als een terroristische organisatie. Desondanks weet de terreurgroep zich te organiseren in de EU en fondsen aan te boren. Zo heeft het volgens één van de oprichters van de PKK in Frankrijk en Nederland een eigen “belastingdienst“, waarmee inkomsten worden gegenereerd voor de terreurgroep.