Home Nieuws Terreurgroep PKK heeft eigen belastingdienst en trainingskampen in Nederland, Frankrijk

Terreurgroep PKK heeft eigen belastingdienst en trainingskampen in Nederland, Frankrijk

De terreurgroep PKK, verantwoordelijk voor de dood van meer dan 40.000 mensen, heeft een eigen belastingdienst en trainingskampen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Dat zegt één van de oprichters van de terreurgroep, Mehmet Sukru Gulmus.

Advertentie

Deze bewering komt van één van de oprichters van de terreurgroep, Mehmet Sukru Gulmus, die al eens tien jaar lang in een Turkse gevangenis doorbracht voor zijn rol in de PKK. Gulmus sprak met TRT World over de activiteiten van de PKK in Europa. Volgens hem is Europa de achtertuin van de terreurbeweging.

Europa is de achtertuin van de [terreurbeweging] PKK. Het is hun bron van inkomsten. De PKK heeft een illegale belastingdienst hier, die gedwongen bedragen aftroggelt van Koerdische zakenlui en ondernemers. Als je hier bij toeval een kleine ondernemer bent, dan word je verplicht om deze belasting te betalen,” aldus Gulmus.

Gulmus noemt Europa ook trainingsgebieden voor de terreurgroep PKK: “Ik heb 100% betrouwbare informatie hierover. Hebben zij trainingskampen in Europa? Zij misbruiken de democratische wetgeving om dit te kunnen doen. In Nederland en Frankrijk openen zij kampen onder het mom van sportkampen en gedragsrehabilitatiekampen en ze ontvangen financiering voor deze projecten. Zij die ontsnapten uit deze kampen hebben mij dit als getuigen verteld.

Journalist Zeki Sahin die al 15 jaar onderzoek doet naar de PKK zegt dat de terreurbeweging zeer welvarend is geworden, doordat een groot deel van de restaurantbranche geld afdraagt aan de terreurbeweging. Hij onthult ook dat de witwassector en drugshandel in PKK-handen is.

De Nederlandse overheid en veiligheidsdiensten zijn zich bewust van de gevaren van de terreurgroep PKK, maar zijn passief en bestrijden deze niet actief. Zo was tot voor kort een oproep te lezen op de website van de politie om melding te maken van afpersing door de terreurgroep PKK in Nederland. Deze is om onduidelijke reden geruisloos verdwenen van de website.

Uit een rapport van Europol blijkt dat de EU blijft dienen als een gebied voor financiering, logistiek, toevluchtsoord en inkoop voor terroristische groeperingen die hun belangrijkste activiteiten uitoefenen buiten Europa: “Dit geldt in het bijzonder, maar niet uitsluitend voor de Turkse terroristische groeperingen PKK en DHKP / C, waarvan de belangrijkste operationele activiteiten niet gericht zijn tegen de EU of EU-belangen. Er wordt gesuggereerd dat de PKK haar opleidingsactiviteiten in Europa vooral coördineert via het in België gevestigde Mesopotamia Social Sciences Research Academy. Trainees voegen zich doorgaans bij de gewapende tak van de PKK, de Hezen Parastine Gele (HPG), die opereert vanuit kampen in Noord-Irak. In 2013 heeft een Deense rechtbank een boete opgelegd aan Mosopotamia Broadcasts – die uitzendingen verzorgde voor Roj TV, MMC en Nuce TV- nadat vast is komen te staan dat het financiële steun ontving van de PKK. Het bedrijf werd veroordeeld voor het verheerlijken van terrorisme en daarmee zijn ook de uitzendrechten ingetrokken.” Het in Nederland gevestigde persbureau ANF, dat door critici wordt gezien als het semi-officiële persbureau van de terreurgroep, waarlangs onlangs nog aanslagen in Europa werden aangekondigd door een PKK-splintergroep, kan ook vrijelijk opereren vanuit Amsterdam.