Home Nieuws Terreurgroep PKK: “Als jullie ons niet helpen, keert het Ottomaanse Rijk terug”

Terreurgroep PKK: “Als jullie ons niet helpen, keert het Ottomaanse Rijk terug”

De terreurorganisatie PKK heeft in de afgelopen dagen de onderdrukking in gebieden die het bezet houdt verder opgevoerd. Inwoners van Manbij aan de westoever van de rivier de Eufraat worden beperkt in hun bewegingsvrijheid nu een Turkse anti-terreuroperatie in de stad aanstaande is. Op brieven die worden verspreid onder de bevolking staat “Als je ons niet steunt, dan keert het Ottomaanse Rijk terug.”

Advertentie

Ruim een week geleden werden mannen in Manbij, waar overwegend Arabieren wonen, gedwongen om de wapens op te pakken tegen Turkije. Per huishouden zou op zijn minst één jongeman moeten worden aangeleverd voor de Syrische tak van de terreurorganisatie PKK, de YPG. Inwoners die de verplichte conscriptie konden ontvluchten naar de veiligheid van Jarablus, dat door Turkije is bevrijd van ISIS, vertellen over de verplichte conscriptie.

Ook worden bewoners volgens lokale media gedwongen om te protesteren tegen Turkije. Zelfs medewerkers van het ziekenhuis in Manbij kregen een oproep van de PKK om deel te nemen aan de protesten tegen Turkije of anders de consequenties daarvan te ondervinden.

De Syrische tak van de PKK, de YPG, staat bekend om het ontvoeren en inzetten van kindsoldaten aan het front. Volgens mensenrechtenorganisaties maakt de PKK zich ook schuldig aan etnische zuiveringen. Turkije heeft inmiddels al meer dan 500.000 vluchtelingen opgevangen uit gebieden die door de PKK/YPG bezet worden.

Trump-Erdogan gesprek

Onlangs maakte de Amerikaanse president Trump bekend dat hij Amerikaanse troepen uit Syrië terug gaat trekken. Volgens een official zou de terugtrekking een uitvoering zijn van alles wat er in het telefoongesprek tussen Trump en Erdogan is besproken. Turkije zou toegezegd hebben om de laatste restanten van ISIS in het noorden van Syrië te bestrijden.