Home Nieuws Terreurbeweging YPG-PKK ontvoert christelijke jongeren en dwingt ze om te vechten

Terreurbeweging YPG-PKK ontvoert christelijke jongeren en dwingt ze om te vechten

De Syrische tak van de terreurgroep PKK, de YPG, heeft christelijke tieners in het noorden van Syrië ontvoerd en dwingt ze om te vechten in de frontlinies in Afrin.

Advertentie

Volgens het World Council of Arameans hebben christelijke minderheden steeds meer te maken met onderdrukking door de YPG, de gewapende tak van de PYD, de Syrische afdeling van de terreurgroep PKK.

Onlangs zijn zeven christelijke, vier Armenen en drie Arameeërs ontvoerd door de YPG. Ze staan volgens de WCA oog in oog met mensenrechtenschendingen.

Volgens WCA zouden alle ontvoerde jongeren behalve de 20-jarige Saliba A. zijn vrijgelaten na intensieve onderhandelingen met de terreurgroep

Volgens één van de onderhandelaars probeert de PYD indirect om mensen uit hun huizen te verdrijven om zo meer territorium toe te eigenen.

De laatste tijd merken minderheden in Syrië op dat steeds meer jongeren op klaarlichte dag worden opgepakt, ontvoerd en worden gedwongen om te vechten voor de YPG.

Een woordvoerder van de Arameers zegt dat de YPG zich schuldig maakt aan allerlei mensenrechtenschendingen zoals het landonteigeningen, intimidaties, dreigementen en ontvoeringen. Ze roepen de YPG op om hiermee te stoppen en de Amerikanen om dit duidelijk te maken aan hen.

Ondanks bezwaren van NAVO-bondgenoot Turkije werken de Amerikanen al jarenlang samen met de terreurbeweging PKK. Voor de Syrische burgeroorlog begon in 2011 leefden er meer dan 2 miljoen christenen in Syrië, waarvan honderden duizenden het land zijn ontvlucht.