Home Nieuws Terreurbeweging PKK vermoordt verstandelijk gehandicapte Koerdische jongen en zijn vader

Terreurbeweging PKK vermoordt verstandelijk gehandicapte Koerdische jongen en zijn vader

De gewelddadige terreurbeweging PKK heeft in het zuidoosten van Turkije een verstandelijk gehandicapte Koerdische jongen en zijn vader om het leven gebracht.

Advertentie

De 24-jarige Mahmut Güler en zijn vader Remzi Güler, beiden van Koerdische komaf, werden tien dagen geleden vermist in het Yalimli dorp, in het Lice-district van Hakkari. Hun levenloze lichaam werd vrijdag aangetroffen.

Vader en zoon Güler gingen op pad om hun lapje landbouwgrond te bewateren, maar keerden niet meer terug. Volgens de PKK zijn vader en zoon Güler vermoord, omdat ze door de terreurgroep werden beschouwd als informant.

Buitengerechtelijke executies worden regelmatig ingezet door de terreurbeweging PKK om de Koerdische bevolking onder de duim te houden. Zo werd eind juni nog een Koerdische winkelier en vader van acht kinderen aan een elektriciteitspaal vastgebonden en door het hoofd geschoten, omdat hij op de AK-Partij had gestemd.

Zelfde Modus Operandi in Syrië

Koerden die de Marxistisch-Leninistische terreurbeweging YPG-PKK in Syrië bekritiseerden werden de afgelopen jaren monddood gemaakt of vermoord. Enkele prominente Koerdische oppositieleden deden eerder dit jaar daarover een boekje open. Volgens Koerdische oppositie zijn er in de afgelopen jaren in totaal 55 prominente Koerdische oppositieleden in Syrië vermoord door de terreurgroep PKK.

Wat er van de Koerdische vader Remzi Güler over is gebleven, zijn zijn betekenisvolle Facebookberichten waaruit hoop en wanhoop spreken.