Home Nieuws Terreurbeweging PKK vermoordt Koerdische vader en winkelier, omdat hij voor de AK-Partij...

Terreurbeweging PKK vermoordt Koerdische vader en winkelier, omdat hij voor de AK-Partij was

De terreurbeweging PKK heeft in het zuidoosten van Turkije een Koerdische winkelier vermoord, omdat hij op de AK-Partij van president Erdogan had gestemd. De 45-jarige Mevlüt Bengi laat 8 kinderen en een vrouw na.

Advertentie

Het levenloze lichaam van de 45-jarige Mevlüt Bengi, woonachtig in het Turkmen dorpje in Agri Dogubeyazit, werd op 26 juni gevonden vastgebonden aan een elektriciteitspaal nadat hij met een kogel door zijn hoofd werd geëxecuteerd.

Gendarmerie vond een briefje op zijn lichaam afkomstig van de HPG, de stadstak van de terreurgroep PKK, waarop stond dat het ging om een politieke afrekening.

Bengi was één van de vrijwillige stembuswaarnemers voor de AK-Partij in de regio, maar verscheen op de dag van de verkiezingen niet op het stemlokaal.

De terreurbeweging PKK, wiens aanhangers vrijelijk mogen demonstreren in Nederland, onder andere in het Rotterdam van burgemeester Ahmed Aboutaleb, executeert interne en externe politieke opponenten. Alleen al in 1983 vermoordde de terreurgroep 13 interne dissidenten die pleitten voor meer democratie binnen de PKK.

Ook leraren, doktoren en burgers, van zowel Koerdische als Turkse komaf ontkomen niet aan executies van de terreurgroep PKK. De PKK heeft in totaal al 177 leraren van het leven beroofd, zoals de 21-jarige Aybuke Yalcin en Necmettin Yilmaz die in 2017 werden vermoord.