Home Nieuws Terreurbeweging PKK vermoordt kind in Trabzon

Terreurbeweging PKK vermoordt kind in Trabzon

De terreurbeweging PKK heeft in Trabzon’s Maçka district een 15-jarig kind vermoord. Ook de Turkse militair Ferhat Gedik kwam om bij het vuurgevecht met terroristen.

Advertentie

Op een melding van diefstal van voorraden uit één van de huizen in het gebied, gingen Turkse militairen op zoek naar de vermoedelijke daders, mogelijk PKK-terroristen die zich ophielden rondom Maçka.

Eren Bülbül, de 15-jarige jongen van het gezin dat bestolen werd, en die zich bij het Turkse veiligheidspersoneel ophield, werd geraakt door een kogel toen PKK-terroristen het vuur openden op de groep.

Bülbül werd samen met de militair Ferhat Gedik in zwaargewonde toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar het mocht niet baten. De twee overleefden hun verwondingen niet.

Nog geen maand geleden zijn in Turkije twee leerkrachten, Aybuke Yalcin (22) en Necmettin Yilmaz (23), vermoord door de terreurgroep PKK. Even daarvoor waren het twee lokale politici van de AK-Partij die zijn vermoord door de terreurgroep.

De 15-jarige Eren Bülbül eerde onlangs nog via zijn Facebookpagina de nationale held Ömer Halisdemir, die tijdens de staatsgreep-poging op 15 juli 2016, de coupgeneraal Terzi uitschakelde en voorkwam dat hij het bevel kon voeren over Turkse Commando-eenheden.