Home Nieuws Terreurbeweging PKK provoceert Turkse Nederlanders

Terreurbeweging PKK provoceert Turkse Nederlanders

Aanhangers van de terreurbeweging PKK provoceerden dinsdag Turkse Nederlanders door een vliegtuig met luchtreclame in te huren met daarop de tekst “Freedom for Öcalan”.

Het vliegtuig werd omstreeks 17:10 uur gespot boven Schiedam en is vermoedelijk opgestegen vanaf Rotterdam Airport. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat een vliegtuig met daarop propaganda voor de terreurbeweging PKK heeft op kunnen stijgen, is onduidelijk. Het toestel is gespot boven meerdere steden rondom Rotterdam, waar veel Nederlanders van Turkse komaf wonen. Zij ervaren deze actie als zeer provocerend. Abdullah Öcalan is de gevangen gezette leider van de terreurbeweging PKK.

Advertentie

Het is de derde provocatie in korte tijd. Eind juni viel een groep van dertig PKK-sympathisanten met vuurwapens een moskee in Dordrecht binnen, mishandelden de aanwezigen en sloegen het interieur kort en klein. Op zaterdag 9 juli 2016 was er een PKK-stand te zien bij Den Haag Centraal. Daarvoor zou door de gemeente toestemming zijn verleend.

De PKK wordt door de EU, Amerika en Turkije beschouwd als een terroristische organisatie die verantwoordelijk is voor tienduizenden doden sinds 1984 en financiert zichzelf, volgens rapporten van EUROPOL, grotendeels door illegale activiteiten als mensenhandel, afpersing en drugshandel.

DEMNED, voorheen bekend als FEDKOM, noemt de provocatie op sociale media “Een ludieke actie”.