Home Nieuws Terreurbeweging PKK liet ISIS-gevangenis leeglopen

Terreurbeweging PKK liet ISIS-gevangenis leeglopen

Bij de Turkse bevrijding van Tel Abyad in het noordoosten van Syrië stuitten Turkse militairen tijdens het binnentreden van de gevangenis waar ISIS-verdachten werden vastgehouden op lege ruimtes. De terreurbeweging PKK zou de terreurverdachten hebben laten gaan voordat de Turkse Strijdkrachten het gebied binnentrokken.

Advertentie

Het Turkse persbureau Anadolu publiceerde beelden van de ‘Sweep’ door een deel van de gevangenis door Turkse militairen.

In de gevangenis zouden ISIS-verdachten moeten zitten die nog terecht zouden moeten staan. Het zou niet de eerste keer zijn dat de terreurbeweging PKK ISIS-militanten heeft laten gaan. In een deal in Raqqa heeft de PKK in 2017 al eens honderden ISIS-terroristen laten gaan.

Turkije heeft de afgelopen jaren te maken gehad met bomaanslagen door zowel de PKK als ISIS, waarbij honderden mensen om het leven kwamen. Turkije heeft als één van de weinige landen een grondinterventie gevoerd tegen beide terreurbewegingen. ISIS staat al sinds 2013 op de terreurlijst van Turkije en het land heeft al duizenden ISIS-verdachten opgepakt en tienduizenden anderen uit 146 landen een inreisverbod opgelegd, zodat ze niet konden afreizen naar Syrië. Tijdens operatie Eufraat Schild heeft Turkije nog eens zo’n 2.600 ISIS-terroristen gedood.