Home Nieuws Terreurbeweging PKK liet explosieven achter in schoolgebouw Afrin

Terreurbeweging PKK liet explosieven achter in schoolgebouw Afrin

Werkzaamheden om de gebieden in Afrin te ontruimen en achtergelaten explosieven onschadelijk te maken gaan in volle vaart door. In korte tijd zijn honderden explosieven die door de PKK zijn achtergelaten, onschadelijk gemaakt.

Advertentie

Nadat de Turkse Strijdkrachten en de FSA Afrin bevrijdden van de terreurgroep PKK, werd duidelijk dat in en rondom Afrin veel boobytraps zijn achtergelaten.

Explosieven opruimingsdiensten van het Turks leger ontdekten donderdag nog zeven EYP’s, de zogeheten El Yapımı Patlayıcı (Handgemaakte Explosieven), verstopt in een klaslokaal van een school. De explosieven zijn voorzichtig opgegraven en op een veilige plek onschadelijk gemaakt met een gecontroleerde explosie, om het schoolgebouw geen schade te berokkenen.

Tijdens de militaire operatie tegen de terreurbeweging PKK in Afrin stuitten burgers die naar veilige gebieden wilden vluchten op explosieven van de PKK die lukraak op vluchtroutes waren gelegd. Turkse dronebeelden legden vast hoe daarbij meerdere mensen, waaronder kleine kinderen, om het leven kwamen.

Een EYP aan een boom:

Een EYP onder een bed:

Zes EYP’s die lukraak op wegen zijn geplaatst:

Wanneer ze gedood worden, zijn het burgers. Hoe de terreurbeweging PKK de propagandaoorlog voert