Home Nieuws Terreurbeweging PKK executeert dertien gegijzelde burgers, Operatie Klauw-Adelaar 2 ten einde

Terreurbeweging PKK executeert dertien gegijzelde burgers, Operatie Klauw-Adelaar 2 ten einde

Pence Kartal

De Turkse Strijdkrachten hebben Operatie Klauw-Adelaar 2 in de Gara-bergen in Irak voltooid. Dat meldt de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar. Bij de operatie zijn de lichamen aangetroffen van dertien Turkse burgers die werden gegijzeld door de terroristische organisatie PKK.

Advertentie

Bij de operatie in de Gara bergen in het noorden van Irak, een bergachtig gebied dat de terreurbeweging PKK controleert, zijn 48 terroristen gedood, waaronder 3 sleutelfiguren, en 2 terroristen levend gevangen genomen. Hulusi Akar zegt dat de Turkse Strijdkrachten de lichamen hebben ontdekt van dertien burgers die werden gegijzeld door de terreurorganisatie PKK en in een grot gevangen werden gehouden. Twaalf van de dertien gegijzelde burgers zijn geëxecuteerd door de PKK voordat ze konden worden bevrijd. Ook drie Turkse militairen zijn om het leven gekomen bij de operatie.

Er is een uitermate belangrijke, kritische en ingewikkelde operatie uitgevoerd. We hebben een ingewikkelde operatie in een groot gebied uitgevoerd. Een groot deel van de eenheden die zich in het gebied vestigden, opnieuw wilden hergroeperen, in voorbereiding waren om onze grenzen en bevolking aan te vallen zijn grotendeels opgeruimd,” aldus Akar. De Turkse elite-eenheden die zijn ingezet bij de operatie zijn teruggekeerd naar de basissen.

Drie Turkse militairen Ertug Guler, Burak Coskun en Harun Turhan kwamen om bij Operatie Klauw-Adelaar 2.