Home Nieuws Terreuraanslag ISIS bij wedstrijd Galatasaray – Fenerbahçe voorkomen

Terreuraanslag ISIS bij wedstrijd Galatasaray – Fenerbahçe voorkomen

Het afgelasten van de voetbalwedstrijd tussen Galatasaray en Fenerbahçe zondag, zo’n twee uur voordat het aan had moeten vangen, blijkt noodzakelijk te zijn geweest. Uit verzamelde inlichtingen bleek alles erop te wijzen dat toeschouwers het doelwit zouden zijn van een ISIS terreuraanslag.

Advertentie

De stadsderby die is opgeschoven naar een andere datum, werd gisteren op het allerlaatste moment afgelast op basis van verzamelde inlichtingen. De inlichtingen zouden wijzen op meerdere zelfmoordterroristen die zich tussen de toeschouwers zouden begeven en gelijktijdig bommen af zouden laten gaan, waarna in het wildeweg mensen neergeschoten zouden worden en er een bloedbad aangericht zou worden.

De planner van de aanslag zou dezelfde planner zijn als dat van de aanslag in Ankara waar 102 mensen bij om het leven kwamen. De planner genaamd Yunus Durmaz, die zichzelf de titel Emir van Gaziantep heeft aangemeten, gebruikt de codenaam ‘Ebu Ali’ en zou zich samen met twee andere ISIS terroristen, Haci Ali Durmaz en Savas Yildiz, schuilhouden in Istanbul.

De inlichtingen zijn onder andere verzameld bij de inval in het huis van Durmaz in Gaziantep.