Home Nieuws Terreuraanslag Brussel: Zeker 34 doden en 187 gewonden

Terreuraanslag Brussel: Zeker 34 doden en 187 gewonden

Het dodental van de terroristische aanslagen in Brussel op luchthaven Zaventem en bij metrostation Maelbeek is 34. Tientallen andere mensen raakten gewond.

Advertentie

Rond 8.00 uur waren twee explosies op de Brusselse luchthaven. Daarbij kwamen veertien mensen om het leven en raakten 81 mensen gewond. Volgens het Belgische federaal parket zou het gaan om een zelfmoordaanslag.

In een metrostel tussen de stations Kunst-Wet en Maelbeek was kort daarna nog een aanslag. Daarbij zijn twintig mensen overleden en 106 mensen gewond geraakt. Zeventien gewonden zouden in kritieke toestand verkeren.

Volgens ooggetuigen zou er voorafgaand aan de explosies zijn geschoten. Bij het lichaam van de zelfmoordterrorist is een kalasjnikov gevonden.

“De bom die gebruikt werd in Zaventem bevatte spijkers om meer slachtoffers te maken”, zegt Marc Decramer van het universitaire ziekenhuis in Leuven op de Belgische omroep VTM. “Sommige slachtoffers hebben spijkers in hun lichaam, wat er op lijkt te wijzen dat daders extra metaal aan hun bom hadden bevestigd.”