Home Nieuws Terreur op het voetbalveld: Amedspor-voetballer Mansur Çalar valt tegenstanders aan met scheermes

Terreur op het voetbalveld: Amedspor-voetballer Mansur Çalar valt tegenstanders aan met scheermes

Amedspor-voetballer Mansur Çalar heeft afgelopen weekend zijn tegenstanders mishandeld met een scheermes die hij op het veld had gesmokkeld tijdens het duel met Sakaryaspor. In Turkije is grote ophef ontstaan over deze vorm van terrorisme op het voetbalveld.

Advertentie

Tijdens de rumoerige wedstrijd tussen Amedspor en Sakaryaspor heeft de controversiële speler Mansur Çelik zijn tegenstanders meermaals gesneden met een scheermes die hij tijdens het duel bij zich droeg. De derdedivisionist uit Diyarbakir wordt geplaagd door een slecht imago en staat bekend om haar vijandigheid tegenover Turkije. De fans van Amedspor scanderen regelmatig pro-PKK leuzen vanaf de tribunes en betuigen hun steun aan de terroristische organisatie PKK. Zo werd tijdens het duel met Sakaryaspor het nationale volkslied voor de wedstrijd verstoord door een fluitconcert en werden spelers belaagd en mishandeld tijdens de warming up.

Mansur Çalar is eerder al eens in hechtenis genomen voor het aanvallen van politieagenten. Wat deze onsportieve en ronduit schokkende aanval op zijn collega-sporters voor zijn verdere carrière betekent is nog even afwachten. De Turkse Voetbalbond heeft nog niet gereageerd op de mishandelingen.

Video:

Spelers van Sakaryaspor toonden na het duel hun snijwonden en deden aangifte tegen Mansur Çalar. Ook tegen de scheidsrechter is aangifte gedaan omdat hij niet heeft of niet adequaat zou hebben ingegrepen.

https://twitter.com/hzvandijk/status/1101916551232532480