Home Nieuws Tarrant kreeg zegening voor terreurdaad van massamoordenaar en Wilders-fan Breivik

Tarrant kreeg zegening voor terreurdaad van massamoordenaar en Wilders-fan Breivik

De extreemrechtse christelijke terrorist Breton Tarrant, kreeg de zegeningen van de extreemrechtse massamoordenaar en Wilders-fan Anders Behring Breivik voor het bloedbad dat hij vrijdag aanrichtte in Christchurch.

Advertentie

Tarrant schrijft in zijn 74 pagina tellend manifest dat hij andere extremisten zoals Luca Traini, Anders Breivik, Dylan Roof, Anton Lundin
Pettersson en Darren Osbourne steunt. Daarnaast zou hij kortstondig contact hebben gehad met “Knight Justiciar” Breivik, een referentie naar de kruistochten en het ridderschap waarmee Breivik zichzelf naar buiten toe profileerde.

Tarrant geeft aan dat hij contact heeft gehad met Breivik en een zegening kreeg voor zijn terreurdaad in Christchurch, nadat hij contact zocht met zijn ‘Brother Knights’. Hij verklaart bovendien dat hij zich vooral liet inspireren door het manifest van Breivik, een boekwerk waarin maar liefst dertig keer wordt gerefereerd aan de rechtsextremist Geert Wilders. Wilders zelf, die vanochtend gastredacteur was bij WNL, veroordeelde de terreuraanval in Christchurch.

Het manifest van Breivik wordt door veel rechtsextremisten gezien als een inspiratiebron voor geweld. Wilders wordt maar liefst 30 keer genoemd in het manifest van de massamoordenaar Anders Behring Breivik, die de PVV roemde omdat het volgens hem de enige echte conservatieve partij is.

Het gedachtegoed van massamoordenaar Breivik is springlevend in Nederland

Bloedbad bij terreuraanslag op twee moskeeën Christchurch, dader livestreamde moordpartijen