Home Nieuws Syrische vluchteling heeft nu drie bedrijven en 16 vluchtelingen in dienst

Syrische vluchteling heeft nu drie bedrijven en 16 vluchtelingen in dienst

Abdul Halim al-Attar, een Syrische vluchteling die werd gefotografeerd met zijn dochtertje op zijn schouder terwijl hij pennen aan het verkopen was in de straten van Beiroet, Libanon, is nu eigenaar van drie zaken in de stad nadat een online crowdfunding campagne $191.000 ophaalde in zijn naam.

Advertentie

De 33-jaar oude vader van twee heeft twee maanden geleden 2 bakkerijen geopend en sinds kort ook een kebabzaak en een klein restaurant. Momenteel heeft hij 16 Syrische vluchtelingen in dienst.

De foto van al-Attar met zijn slapende dochter op zijn schouder terwijl hij in de zinderende hitte pennen probeert te verkopen aan passerende automobilisten ging de hele wereld over afgelopen zomer.

Een van hen die geraakt werd door zijn benarde situatie was een online journalist en webontwikkelaar in Noorwegen, Gissur Simonarson, die een Twitteraccount opende onder de naam buy_pens (koop  pennen) en een Indiegogo campagne opzette om $5.000 in te zamelen voor al-Attar en zijn familie. Toen de campagne drie maanden later eindigde, was er al $188.685 ingezameld, 40 keer zoveel dan het streefbedrag. Nadien kwam er nog eens $2.324 aan donaties binnen.

Al-Attar schonk $25.000 van het bedrag aan familie en bekenden in Syrië en zette van het resterende geld de bedrijven op waar hij nu 16 Syrische vluchtelingen in dienst heeft.

“Als Allah je iets gunt, dan krijg je het,” zei hij.