Home Nieuws Syrisch vluchtelingengezin geterroriseerd door buurman in Heerlen

[VIDEO] Syrisch vluchtelingengezin geterroriseerd door buurman in Heerlen

Heerlen

In een video die is gepubliceerd door Muslim Rights Watch Nederland (MRWN) is te zien dat een gezin uit Syrië in Heerlen wordt geterroriseerd door de buurman. Onderstaande beelden kunnen als heftig worden ervaren. UPDATE: de gemeente Heerlen en Politie zeggen in een verklaring het Syrische gezin en betrokkenen te ondersteunen en helpen “Dit met als doel zo snel als mogelijk de rust en het veiligheidsgevoel terug te brengen binnen het gezin en in de buurt.

Advertentie

De vader van het vluchtelingengezin, dat inmiddels is ondergedoken in België, verklaart dat hij reeds een aanvraag heeft ingediend voor een gepaste woning en nog in afwachting is van een reactie. Ondanks herhaaldelijke aangiftes tegen de buurman, die op beelden te zien is terwijl hij het huis van het gezin probeert binnen te dringen, en naar verluidt zelfs de dochter seksueel zou hebben geïntimideerd, zouden er geen stappen zijn ondernomen tegen de man. De buren van de Syrische man beschuldigen hem juist van seksuele intimidatie en stalking, volgens De Limburger. Vooralsnog zijn daar geen beelden van verschenen.

Wel heeft de woningcorporatie Vincio Wonen, volgens MRWN een kort geding aangespannen om het Syrische gezin uit de woning te zetten. –Update 17-12-2020 – 19:50 uur: de rechter oordeelde [LINK] dat voldoende aannemelijk is gemaakt dat het Syrische gezin voor overlast zorgde, maar ging niet mee in de eis om het gezin uit huis te plaatsen. Vinicio Wonen lijkt hier in aanloop naar deze escalatie van geweld haar zorgplicht te hebben verzaakt.- De politieke partij Denk heeft aangekondigd Kamervragen te zullen stellen.