Home Nieuws Sympathisanten van terreurbeweging PKK vallen moskeeën aan

Sympathisanten van terreurbeweging PKK vallen moskeeën aan

AA PHOTO

Sympathisanten van de Marxistisch-Leninistische terreurbeweging PKK hebben zondag in Duitsland moskeeen aangevallen. Tot grote verontwaardiging onder de moslimgemeenschap.

Advertentie

In de kleine stad Minden in het noord-westen van Duitsland hebben terreursympathisanten met stenen en flessen gevuld met verf naar de Groene Moskee gegooid en de voorgevel van het pand vernield.

Op de muren van de moskee werden ‘PYD’, ‘Afrin’ en ‘Wraak’ geschreven. De Duitse politie heeft een onderzoek geopend naar de aanval.

In de stad Leipzig in het oosten van Duitsland, hebben sympathisanten van de terreurgroep PKK de Eyup Sultan Moskee aangevallen, de ruiten kapotgeslagen en de muren beklad met ‘PKK’ en ‘YPG’.

Turkije begon op zaterdag een militaire operatie om de terreurgroep PKK uit de Syrische grensregio Afrin te verdrijven.

Hoewel de PKK is verboden in Duitsland sinds 1993, telt het land zo’n 14.000 actieve sympathisanten van de terreurbeweging. Turks parlementslid Mustafa Yeneroglu, zelf afkomstig uit Duitsland, heeft de Duitse autoriteiten opgeroepen om serieuze maatregelen te treffen om moskeeën te beschermen.

“Dit legt meer verantwoordelijkheid op de schouders van politici en veiligheidsdiensten om moslims en Turkse organisaties te beschermen tegen terrorisme,” zegt Yeneroglu.

Er wonen zo’n 3 miljoen mensen in Duitsland van Turkse komaf, waarvan een merendeel behoren tot de tweede- en derde generatie Turken, wiens grootouders al in de zestiger jaren naar Duitsland verhuisden.

DailySabah / DutchTurks