Home Nieuws Sympathisanten terreurgroep PKK wilden vrijwilligers JA-kamp lynchen, slachtoffers doen hun verhaal

Sympathisanten terreurgroep PKK wilden vrijwilligers JA-kamp lynchen, slachtoffers doen hun verhaal

Den Haag – Eén dag voor het sluiten van de Nederlandse stembussen voor het Turkse referendum heeft een groep van 15 tot 20 PKK-sympathisanten geprobeerd om met metalen staven en stokken vrijwilligers uit het JA-kamp te lynchen.

Advertentie

Vrijwilligers die werden aangevallen, zijn in gewonde toestand naar het ziekenhuis overgebracht, dat melden zij in een verklaring.

Een groep van 15 tot 20 PKK-sympathisanten die het onverteerbaar vonden dat er veel animo was voor de stembussen, hebben op zaterdag 8 april omstreeks 16.15 uur op georganiseerde wijze geprobeerd om 4 Turkse burgers te lynchen. Bij enkele vrijwilligers waren verwondingen op het lichaam te zien als gevolg van de slagen, terwijl bij anderen het hoofd nodig gehecht diende te worden. Volgens ooggetuigen is het niets anders geweest dan een poging tot moord,“, verklaren de slachtoffers tegenover journalist Sahin Yildirim.

“De vier Turkse burgers die in Den Haag het slachtoffer zijn geworden van deze verraderlijke aanval, hebben verklaard dat zij alle juridische middelen zullen benutten in deze kwestie. De reden dat deze aanval, die een dag voor het sluiten van de stembussen plaatsvond, nu pas naar buiten is gebracht, is één van de slachtoffers Orhan Aydin. Orhan Aydin verklaarde ‘We hebben het geschikt gevonden om deze verklaring na het sluiten van de stembussen naar buiten te brengen, omdat wij niet wilden dat er bij de stembussen onrust zou ontstaan, het referendum gesaboteerd zou worden, de Turkse burgers die naar de stembussen komen opgejut zouden worden of dat er onrust zou ontstaan in Den Haag tussen de twee kampen‘.”

De Partij van de Eenheid had zaterdag al aangekondigd raadsvragen te stellen over de ernstige mishandeling. Een woordvoerder van de politie in Den Haag verklaarde zaterdagavond tegenover DutchTurks dat de politie de mishandeling in onderzoek heeft.

Bron: Sahin Yildirim.