Home Nieuws Sympathisanten terreurgroep PKK verdacht van aanval op Turks consulaat

Sympathisanten terreurgroep PKK verdacht van aanval op Turks consulaat

Het gebouw van het Turkse consulaat generaal in de Zwitserse stad Zürich is maandag besmeurd met verf. Op een bushalte en een gebouw nabij het consulaat was ook de tekst “Kill Erdogan” gespoten met verf.

Advertentie

Volgens Consul Generaal Asiye Nurcan Ipekci vond de aanval op het consulaat plaats in de middag. “Politie arriveerde vlak na het incident en we onderzoeken nu de aanval,” zei ze.

Een groep van ongeveer 60 mensen die balaclavas droegen, vielen het consulaat aan. De politie was niet in staat het consulaat te beschermen tegen aanvallen, maar zou nu nodige maatregelen hebben getroffen en samenwerken met de Turkse missie in Zwitserland. “Het is nu kalm hier en er is niets om bang voor te zijn. Ook het verf dat op de gebouwen is gegooid, wordt nu schoongemaakt,” zei Ipekci.

Omdat 1 mei een officiële vakantiedag is in Zwitserland, was er niemand in het consulaat behalve beveiligingspersoneel. Om deze reden is er bij dit incident alleen materiële schade,” voegde Ipekci daaraan toe.

Verfkleuren die de anonieme aanvallers gebruikten komen overeen met dat van het symbool van de terreurbeweging PKK. Sympathisanten van de terreurgroep worden dan ook verdacht van deze aanval.

Ongeveer 250 PKK-aanhangers en sommige socialistische partijen verzamelden zich eerder voor het Zwitserse parlementsgebouw in Bern voor het referendum in Turkije om campagne te voeren voor een NEE bij het Turkse referendum. Ook daar was een bord aanwezig met de tekst “Kill Erdogan“.

Daily Sabah / DutchTurks