Home Nieuws “Sympathisanten terreurgroep PKK slaan vluchteling uit Syrië (15) dood”

“Sympathisanten terreurgroep PKK slaan vluchteling uit Syrië (15) dood”

Sympathisanten van de terreurgroep PKK hebben op 1 januari 2017 om 00.20 uur een Syriër van 15 jaar oud doodgeslagen. Dat meldt de Duitse journalist Martin Lejeune.

Advertentie

Volgens berichten werd de 15-jarige Syrische vluchteling Odei Khaled Alkhmes in de nacht van 31 december op 1 januari om 00.20 uur in elkaar geslagen op de Lüssumer Heide straat in Bremen door een groep van 8 PKK-sympathisanten.

De 15-jarige Odei werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij sindsdien in een kunstmatige coma werd gehouden. Zaterdag overleed Odei aan zijn verwondingen.

Politie in Bremen gaf geen verklaring vrij over de mishandeling, tot vrijdagavond nadat het bericht lang en breed aandacht kreeg op sociale media. De Duitse politie zei dat er geen aanwijzingen zijn dat de aanval op Odei was uitgevoerd met een racistisch motief. Lejeune zegt dat de politie weet van de PKK-sympathisanten die achter de dodelijke mishandeling zitten, maar deze in bescherming neemt.

Volgens journalist Lejeune, die zelf ook geregeld het doelwit is van sympathisanten van de terreurgroep PKK in Duitsland, zouden de Duitse autoriteiten weten wie de 8 daders zijn, maar deze in bescherming nemen. Ook zouden Duitse media en politici volgens Lejeune de zaak in de doofpot willen stoppen. Nederlandse mainstream media hebben vooralsnog geen aandacht besteed aan de zaak.

Duitsland is al langere tijd een broeinest van de terreurbeweging PKK. De man die in oktober 2015 in een videoboodschap dreigde om Turken in Nederland te vermoorden was ook afkomstig uit Duitsland.

“Duitse politie en politici weten wie de moordenaars zijn, maar zwijgen en beschermen ze”.