Home Nieuws Sympathisanten terreurgroep PKK dringen zaal binnen waar Turkse president spreekt, Erdogan is...

Sympathisanten terreurgroep PKK dringen zaal binnen waar Turkse president spreekt, Erdogan is not impressed

Sympathisanten van terreurgroep PKK zijn erin geslaagd om de zaal waarin de Turkse president Erdogan in New York sprak, binnen te dringen. Amerikaanse veiligheidsdiensten falen wederom met het beveiligen van het Turkse staatshoofd. Veiligheidspersoneel van de gelegenheid in New York slaagde erin om de vier terreursympathisanten uit de zaal te verwijderen. De vier werden later gearresteerd.

Advertentie

Hoewel TASC, een Turks-Amerikaanse belangengroep, een besloten ruimte had afgehuurd voor het evenement, waren sympathisanten van de terreurgroep PKK er toch in geslaagd om de bijeenkomst binnen te treden en te verstoren. De vier terreursympathisanten zijn, pas nadat ze werden verwijderd uit de ruimte, gearresteerd door de Amerikaanse politie. Politieagenten ter plaatse keken eerst toe hoe de vier tekeer konden gaan.

TASC, organisator van de bijeenkomst, heeft aangegeven dat het rechtszaken zal aanspannen tegen de verdachten. Volgens TASC maakten de vier zich schuldig aan huisvredebreuk, opruiing en het bedreigen van een staatshoofd.

President Erdogan zelf reageerde koel op het ontstane tumult en maande de menigte tot kalmte. “Laten we deze mooie bijeenkomst niet opofferen voor een paar salon terroristen”, aldus Erdogan.