Home Nieuws Sympathisanten terreurgroep PKK dringen door tot tientallen meters van de Turkse president...

Sympathisanten terreurgroep PKK dringen door tot tientallen meters van de Turkse president Erdogan

Sympathisanten van de terreurgroep PKK drongen tijdens het bezoek van president Erdogan aan de Verenigde Staten tot op tientallen meters van de Turkse president door. Dit gebeurde toen hij op bezoek was in de Ambassadeursresidentie in Washington.

De Turkse ambassade in Washington had eerder al een verklaring naar buiten gebracht over het handgemeen, waarin staat dat de demonstranten op agressieve wijze de Turkse Amerikanen provoceerden die daar verzameld waren om de Turkse president te begroeten en objecten in de richting van de Ambassadeursresidentie gooien.

Onlangs vrijgekomen beelden laten de matpartij vanuit een ander perspectief zien. Op de beelden van VOA – Voice of America, is te zien hoe sympathisanten van de terreurgroep PKK de Turkse president tot op enkele tientallen meters naderen bij de Ambassadeursresidentie. Erdogan is te zien terwijl hij uit zijn voertuig stapt en naar de vechtpartij kijkt. De aanwezigheid van PKK’ers wordt door Turkse veiligheidsdiensten aangemerkt als een direct levensgevaar voor het Turkse staatshoofd. De terreurbeweging PKK bedient zich regelmatig van burgervermommingen om geen argwaan te wekken en zelfmoordaanslagen te plegen. Zo gebruikte de PKK meer dan eens kwetsbare vrouwen die ze vermomden als een zwangere vrouw en op pad stuurden om een zelfmoordaanslag te plegen.

Vorig jaar nog pleegde Seher Cagla Demir, een vrouwelijke terrorist die door de Syrische tak van de PKK, de YPG, was opgeleid, een zelfmoordaanslag vlakbij het Turkse parlement in Ankara’s Kizilay district. In Ankara werden op dezelfde dag twee PKK-aanslagen gepleegd, waarbij in totaal 38 mensen om het leven kwamen en 125 anderen gewond raakten. Het falen van de Amerikaanse politie in Washington is opmerkelijk, aangezien Amerikaanse staatshoofden in het buitenland veel zwaardere veiligheidsmaatregelen voor zichzelf eisen.