Home Nieuws Sympathisanten terreurgroep PKK bestormen moskee Dordrecht

Sympathisanten terreurgroep PKK bestormen moskee Dordrecht

Vuurwapengevaarlijke sympathisanten van de terreurgroep PKK hebben donderdagavond de Turkse moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht aangevallen.

Advertentie

Ze zouden rond 20.15 de vijf aanwezigen hebben bedreigd en alles kort en klein hebben geslagen. Ramen sneuvelden en tafels werden omgegooid.

Ook werd er iemand met een stalen pijp en een vuurwapen in het gezicht geslagen. Twee mensen zijn gewond geraakt.

De vijftien aanvallers kwamen aangereden met auto’s en verlieten de moskee weer na er vijf minuten binnen geweest te zijn.

Volgens de moskeebezoekers zouden de aanvallers tijdens de bestorming, mishandeling en vernieling hebben geroepen dat het ging om een wraakactie voor het belagen van een Koerdische familie die de vlag van de terreurbeweging PKK eerder deze week voor het raam had gehangen.
Turken haalden eerder deze week verhaal over de opgehangen vlag en eisten dat deze verwijderd zou worden. Later op de avond zou er een baksteen door het raam van het Koerdische gezin zijn gegooid.

De PKK wordt door de EU, VS, Canada, Australië en Turkije gezien als een verboden organisatie en staat evenals ISIS op de lijst van terreurorganisaties.

De Dordrechtse burgemeester Piet Sleeking is naar de moskee gegaan om zich persoonlijk met de zaak te bemoeien.

Bron: RIJNMOND.nl