Home Nieuws Sympathisanten terreurbeweging demonstreren in stad PvdA-burgemeester

Sympathisanten terreurbeweging demonstreren in stad PvdA-burgemeester

Demonstratie in Rotterdam op 21 augustus 2016 waarbij onder politiebegeleiding PKK-symbolen zijn te zien

Sympathisanten van de terreurbeweging PKK hebben zaterdag 20 augustus gedemonstreerd in de havenstad Rotterdam. De organisatie kreeg daarvoor toestemming van de gemeente.

Advertentie

Sympathisanten van de terreurgroep PKK mochten van de gemeente een protestmars houden van het stadhuisplein naar het schouwburgplein om op te roepen voor de vrijlating van Abdullah Öcalan, het gevangengenomen kopstuk van de terreurbeweging die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van 40.000 mensen.

Ondanks het feit dat de PKK wordt erkend door Nederland als terreurorganisatie, is het voor sympathisanten van de beweging toegestaan om er propaganda voor te maken. Het is de tweede keer in korte tijd dat men onder politiebegeleiding een provocatieve mars mag houden door de stad van PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb. Op 6 augustus was er een soortgelijke mars door Rotterdam, waarbij terreursymbolen niet ontbraken.

Enkele tegendemonstranten met Turkse vlaggen werden zaterdag door de politie weggestuurd.

De Facebookpagina HDP Rotterdam, van de gelijknamige partij HDP in Turkije die zich van terreur zeggen te distantiëren, deelde eerder vanavond een video van de protestmars waarin PKK-symbolen worden meegedragen en leuzen worden geroepen voor het kopstuk ÖÇalan: