Home Nieuws Sylvana Simons zinspeelde eerder al op vertrek bij DENK

Sylvana Simons zinspeelde eerder al op vertrek bij DENK

Aspirant-Kamerlid Sylvana Simons die zaterdagnacht haar vertrek bij de politieke partij DENK aankondigde zou sinds begin november al gezinspeeld hebben op haar vertrek.

Advertentie

Simons kondigde zaterdag aan dat ze zich afsplitst van DENK en met haar eigen politieke partij deel gaat nemen aan de Kamerverkiezingen in maart 2017. Als directe aanleiding voor haar vertrek noemde ze de bedreigingen aan haar adres en de volgens haar onjuiste respons die ze kreeg van DENK-leider Tunahan Kuzu.

Kuzu, die zich zichtbaar heeft ingezet voor de beveiliging van Simons en contact legde met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en het Openbaar Ministerie, herkent zich niet in het door Sylvana geschetste beeld. In een verklaring daarover schrijft DENK zaterdag: “Wij hebben de afgelopen maanden goed samengewerkt met Sylvana Simons, zoals zij ook talloze keren zelf heeft uitgedragen via verschillende platforms. Wij hebben alles gedaan wat binnen onze machte ligt om haar te steunen en te ondersteunen. In roerige tijden hebben wij ons ingezet voor haar veiligheid. Wij hebben haar emotioneel ondersteund en financieel gesteund. Wij hebben het voor elkaar gekregen dat er passende beveiligingsmaatregelen voor haar werden getroffen.

De actie van Simons, die volgens bronnen begin november al zinspeelde op haar vertrek bij DENK, is een meticuleus voorbereide afsplitsing blijkt uit gegevens van de KVK (nummer: 67480551) die opgevraagd zijn door TPO. De politieke partij staat per 14 december van dit jaar ingeschreven in het KVK.

Het internetadres van de politieke partij, artikel1.org, zo blijkt uit het domeinnamenregister, was al op 6 december 2016 vastgelegd door voormalig DENK-campagneleider Ian van der Kooye, die samen met Simons vertrekt bij DENK. Ian werkte dus twee weken als campagneleider van DENK, terwijl zijn overstap al beklonken was.

De partij die nog opgericht moet worden, was dus al op 14 december opgericht.