Home Nieuws Sylvana Simons weg bij DENK, richt eigen partij op

Sylvana Simons weg bij DENK, richt eigen partij op

Aspirant-Kamerlid Sylvana Simons is per direct weg bij de politieke partij DENK. Ze heeft haar eigen politieke partij, Artikel 1, opgestart waarmee ze deel zal nemen aan de Kamerverkiezingen in maart 2017. Simons verklaart tegenover de NOS dat de directe aanleiding voor haar vertrek de reactie van DENK was op bedreigingen aan haar adres.

Advertentie

“Sinds mijn aantreden bij Denk heb ik veel warme reacties gekregen, maar ook veel bedreigingen. Juist op zo’n moment is het belangrijk dat je je bij een partij geborgen voelt. Daarin ben ik teleurgesteld”, vertelt Simons in een interview met de NOS.

Simons verwijt DENK dat ze vooral bezig zouden zijn geweest met het vieren van de media-aandacht die de bedreigingen voort hadden gebracht en zegt dat ze al een hele tijd geen contact meer heeft gehad met Tunahan Kuzu.

Simons heeft DENK, die ze nu gebruikt heeft als springplank naar haar eigen beweging, niet op de hoogte gebracht van haar vertrek omdat ze vreesde dat DENK de media zou bespelen en omdat ze eerst haar eigen verhaal wilde doen.

Als andere redenen voor haar vertrek zegt ze dat de partij zou polariseren volgens mensen in haar omgeving en de beperkte ruimte die ze zou krijgen voor vrouwenemancipatie, loonongelijkheid en homoacceptatie.

Haar nieuwe partij, Artikel 1, heeft nog geen programma.

Het vertrek van Simons lijkt een meticuleus voorbereide doelbewuste versplintering van de multiculturele partij. DENK heeft nog niet gereageerd op het bericht van Sylvana’s vertrek.