Home Nieuws Suleyman Soylu: “We hebben wel een bezitting in de VS en dat...

Suleyman Soylu: “We hebben wel een bezitting in de VS en dat is FETÖ”

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu reageert op de sancties die de VS aan Turkse ministers heeft opgelegd. De minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Justitie zijn beiden op een sanctielijst geplaatst, waardoor hun eventuele vermogens worden bevroren en het Amerikanen verboden wordt om transacties met hen aan te gaan.

Beide ministers geven inmiddels aan dat ze geen bezittingen hebben in de VS. Abdulhamit Gul reageerde woensdag al door te stellen dat hij geen enkele bezitting in de VS heeft of ergens anders dan buiten Turkije.

Ik heb buiten leven in dit land en overlijden in dit land om geen andere dromen gehad. Ik heb in de VS of in andere landen dan Turkije geen geplante boom of een rode cent. Als Allah het wil, zou ik ooit in mijn geboortestreek Gaziantep een kleine olijfboomgaard willen“, aldus Gül.

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken reageerde vandaag dat hij FETÖ (Fethullahistische Terreurorganisatie) als eigendom beschouwt en van plan is om die niet in Amerika te laten.

We hebben één eigendom (Turks: MAL) in de VS en dat is FETÖ. We laten het niet daar, we nemen het terug,” aldus Soylu, die tegelijkertijd een woord met twee betekenissen gebruikt. Mal betekent in het Turks namelijk zowel eigendom als idioot.

Sekteleider Fethullah Gülen, die zijn verblijfsvergunning in de VS heeft te danken aan de voormalige CIA-chef Graham Fuller, wordt door alle Turkse partijen beschouwd als het brein achter de bloedige couppoging in 2015, waarbij putschisten 250 mensen hebben vermoord en duizenden anderen vermoord.