Home Opinie Steun Duitsland aan PKK is oorlogshandeling tegen Turkije

Steun Duitsland aan PKK is oorlogshandeling tegen Turkije

In Keulen zijn afgelopen zaterdag duizenden terreurverheerlijkers de straat opgegaan om te “demonstreren voor vrede”. Daarbij droegen ze posters van de man die verantwoordelijk is voor de dood van 40.000 mensen.

Advertentie

Bij de demonstratie in Keulen die doorgang kon vinden, ondanks het feit dat de PKK als een terreurbeweging wordt aangemerkt door Duitsland, waren het kopstuk van de PYD, de Syrische tak van de PKK (Ook volgens de Duitse inlichtingendienst), Salih Muslim, HDP-leider Selahattin Demirtas en DIE LINKE partijvoorzitter Bernd Riexinger, aanwezig. Ondanks het feit dat de terreurbeweging PKK is verboden, werden symbolen ervan toch toegestaan.

AK-Partij Istanbul parlementslid Mustafa Yeneroglu bekritiseert de lakse houding van de media en politici in Duitsland. “De politici en journalisten die zich luidkeels tegen de demonstratie voor democratie in Keulen keerden, zijn ineens muisstil. De mensen die op deze manier met twee maten meten, vernietigen eigenhandig hun betrouwbaarheid,” zegt Yeneroglu.

Duitsland die onlangs een videotoespraak van de democratisch gekozen president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, in Keulen verbood, stond in 2011 ook eens een PKK-terreurmanifestatie toe in het Keulse stadion, waarbij tijdens een “festival” een videoverbinding werd gemaakt met PKK-kopstuk Murat Karayilan, die vanuit het Kandil-gebergte, zijn sympathisanten toesprak.

Duitse parlementariërs worden vaker in verband gebracht met steun aan de terreurorganisatie PKK. In 2015 werd duidelijk dat de Duitse parlementariër Katrin Kunert van de linkse partij DIE LINKE vertrouwelijke documenten heeft gelekt naar mediabedrijven die banden onderhouden met de terreurbeweging PKK. Haar partijleden Britta Eder en Petra Dervishaj, tevens advocaten van beroep, deden onlangs aangifte tegen de Turkse president Erdogan en oud-premier Davutoglu wegens oorlogsmisdaden. Britta Eder bezocht in de afgelopen jaren meermaals noord-Syrië, waar ze zich liet informeren door de Syrische tak van de PKK, de YPG [LINK] en [SPIEGEL]. Onder de aanklagers zijn ook DIE LINKE-politici Ulla Jelpke en Andrej Hunko, beiden reisden de afgelopen jaren met Britta Eder af naar noord-Syrië en lieten zich begeleiden door de YPG, de artiest Konstantin Wecker en nabestaanden van de PKK’ers die zijn gedood bij de veiligheidsoperaties.

Eerder werd duidelijk dat wapens die door het Merkel-regime zijn geleverd om ISIS te bestrijden, in handen van de terreurbeweging PKK zijn gekomen en uiteindelijk ook zijn gebruikt bij terreuraanslagen in Turkije. Het gaat om Duitse Milan modellen antitank raketten en DM51A1 model handgranaten. Duitsland had tot 2015 in totaal 500 MILAN modellen antitank raketten, 30 raketwerpers, 200 pantserdoorborende bazooka’s met 2.400 eenheden munitie, 4.000 G3 geweren met 2 miljoen kogels, tien machinegeweren en 10.000 handgranaten geleverd.

Deze houding van Duitsland tegenover de terreurbeweging PKK en de indirecte wapenleveringen aan deze terreurorganisatie, die deze wapens op de Turkse staat en de Turkse bevolking richt, kan niet anders opgevat worden dan een oorlogshandeling gericht tegen de Turkse republiek en de Turkse bevolking. Het buitenlandbeleid van Turkije is nodig toe aan verandering om vrienden beter van vijanden te kunnen onderscheiden.

Waardeert u de artikelen op dutchturks.nl en wilt u ons helpen om meer mensen te bereiken? Doneer dan aan onze website op NL66 INGB 006 1823 88 ten name van Stichtig DutchTurks