Home Sport Sterspeler Jong-Duitsland kiest toch voor Turkije

Sterspeler Jong-Duitsland kiest toch voor Turkije

De 23-jarige speler van jong-Duitsland Yunus Mallı heeft besloten om voor Turkije uit te komen in plaats van de Wereldkampioen Duitsland, zei zijn oom en adviseur donderdag. Dat meldt de Turkse krant Sabah.

Advertentie

De 23-jarige aanvallende middenvelder zou indruk hebben gemaakt bij zijn club Mainz en de belangstelling hebben gewekt van de Duitse bondscoach Joachim Löw, die hem nauwlettend in de gaten liet houden.

De oom van Mallı heeft verklaard: “Hoewel het een moeilijke beslissing is geweest, is dit een volgende stap in zijn carrière. De Turken hebben veel energie gestoken in de procedures, ook met betrekking tot zijn dubbele nationaliteit zijn er onduidelijkheden weggenomen.”

Mallı, wiens ouders beiden Turks zijn, is geboren in de Duitse stad Kassel en werd Europees Kampioen met Duitsland onder 17. Opname in het Turkse nationale elftal dat zich plaatste voor EURO 2016 is echter nog niet het geval.

Fatih Terim zei eerder “Als alles sneller was afgehandeld, had ik Yunus uitgenodigd voor de kwalificatiewedstrijden tegen de Tsjechische Republiek en IJsland”.

Mesut Özil, een andere Turkse Duitser die zich eerder in een vergelijkbare situatie bevond, koos voor Duitsland in plaats van Turkije.

Een korte impressie van skills and tricks, inclusief Duitse kermismuziek.

+ Bonustweet van zijn club deels in het Turks.